21. marts 2010

Franske makroner

Så måtte jeg også kaste mig ud i det. Normalt er det min kære veninde Camilla der står for alle de bagerelaterede ting, men nu måtte jeg prøve kræfter med disse vidundere.
Franske makroner stødte jeg på første gang i Østrig, under en firma tur.
Dengang købte jeg en lille æske med hjem pga. af farverne og det delikate look på både makroner og æsker. Det er IKKE makroner som vi kender dem herhjemme...
Nu er makronerne blevet mere udbredt herhjemme også, og det er muligt at finde gode danske opskrifter på dem.
Jeg har brugt den som Anarkisten har på sin hjemmeside. Den er godt beskrevet og efter at have læst på flere udenlandske hjemmesider virker det til at den følger den "oprindelige" opskrift rigtig godt.

Men inden I ser hvad jeg er endt med, må I heller se hvordan de egentlig skal se ud.
Laduree (Paris) bliver af mange omtalt som et af de oprindelige steder bag makronerne, men de findes vist fra flere andre konditorer. Men tjek Laduree, de er meget smukke.

Men her er så hvad jeg endte med...
Jeg måtte starte med selv at male mandler til det mandelmel der skal bruges, da det ikke er så nemt at få fingre i, i Tommerup.



Jeg valgte at lave dem i en lyserød udgave.
Massen har været lidt for fast, så der er kommet små spidser på makronerne. Og de fik nok lige 2 minutter for meget, så de nåede at få lidt farve, desværre.
Og som I kan se er de heller ikke helt runde.
Jeg valgte at fylde dem med smørcreme med jordbær.
De har fået det der hedder en "fod", det lille ujævne stykke forneden, som de bør have. Og de er også hævet fint.
Jeg er rimelig tilfreds når jeg tænker på det er første forsøg.
Godt smager de i hvert fald.
Nu skal der bare eksperimenteres med andre smags- og farvevarianter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar